Welke Controller Is Het Beste? Playstation Of Xbox Controllers?

Ik geef de voorkeur aan de Xbox One-controller, de beide consoles zijn natuurlijk fijn maar de ene controller is net wat fijner. Meer comfortabel in mijn handen en de plaatsing van de stick is veel beter dan ik. De PS4-controller heeft deze generatie nog veel verder ontwikkeld, terwijl ik vind dat de Xbox One-controller de bruikbaarheid van de bumpers is kwijtgeraakt vergeleken met de Xbox 360-controller, maar het is ergonomisch zo superieur aan de manier waarop ik een controller vasthoud dat ik nog steeds de voorkeur geef aan de Xbox One-controller.

Hoe dan ook, hier is een meer gedetailleerde vergelijking volgens mijn ervaring met beide controllers:

Analoge Joysticks, Lekker Gewoon Gebleven

De plaatsing op de Xbox One-controller is hetzelfde als altijd sinds de originele Xbox: de sticks zijn offset, met de linker joystick linksboven, als de belangrijkste besturingsingang en de rechterstick rechtsonder. Deze locatie maakt de sticks zeer comfortabel voor mijn handen.

De plaatsing op de PS4-controller is hetzelfde als altijd sinds de oorspronkelijke Dual Shock op de PSOne: laag in het midden van de controller, beide sticks parallel aan elkaar. De meeste mensen lijken het niet erg te vinden, maar ik heb het altijd als een ergonomische nachtmerrie beschouwd. Mijn handen zijn krap wanneer ik spellen speel die beide sticks gebruiken en hoewel Sony dit ontwerp al zoveel jaren gebruikt, kan ik er niet aan wennen.

De constructie en het aanvoelen van de sticks is vrijwel perfect op de Xbox One-controller. Ze zijn stevig en stevig. Ik heb mijn Xbox One 3 jaar gehad en de sticks zijn nog steeds in onberispelijke staat. Ik heb niet echt de textuur nodig die de grip vermoedelijk verbetert, maar sommige mensen lijken te denken dat dit een upgrade is. Ik ben er onverschillig voor.

Sterke Verbeteringen In Het Design Van De Controllers

De sticks op de PS4-controller zijn een beter ontwerp dan op de PS3-controller, maar nog steeds niet zo goed als de Xbox One-sticks. Ze voelen zich een beetje losser voor me (toegegeven, ik heb maar 2 PS4-controllers in tegenstelling tot 4 Xbox One-controllers, dus ik kan daar minder vergelijken), maar ze zijn nog steeds veel beter dan de typische controller van een derde partij.

Helaas is de constructie niet zo hoogwaardig als op de joysticks van de Xbox One. Na drie jaar begon een van mijn PS4-controllers slijtage aan de bovenkant van de stick te vertonen en moest ik er een hoes voor kopen.

Het was een goedkope oplossing, maar ik denk niet dat dit had moeten gebeuren, vooral omdat ik mijn PS4 een stuk minder gebruik dan mijn Xbox Ones (ik bezit er eigenlijk twee van: een op de tv in de woonkamer en een andere op mijn kantoor) .De Xbox One-controller wint hier.

D-Pads, Een Nieuwe Game Dimensie

Er valt hier weinig te bespreken. Hoewel de Xbox One-controller een betere D-pad heeft dan de Xbox 360-controller, is deze nog steeds een sub-par D-Pad. Het kost te veel druk om te registreren en het is allemaal pijnlijk om te gebruiken. Slechte Microsoft! De enige goede kwaliteit op de D-Pad van de Xbox One is de plaatsing. Moderne games gebruiken de D-Pad als een secundaire invoer, meestal om wapens of items te wisselen en dus is de plaatsing ervan precies.

De PS4-controller D-Pad is een droom. Het ziet er nog steeds funky uit vanwege het rare, afgespeelde D-Pad-ontwerp van de Playstation, maar het registreert nauwkeurig en zonder veel problemen persen. Als ik met de voorraadcontroller een vechtgame speel, wint de PS4 D-Pad zonder problemen. Geen wedstrijd hier.

Het enige probleem dat ik heb met de PS4 D-Pad is de plaatsing. Het zit op als de primaire input van de PS4-controller en de waarheid is dat de meeste moderne games de D-Pad niet voldoende gebruiken om hem de belangrijkste invoerlocatie te geven. Als Sony echter misschien wil benadrukken wat mogelijk de beste functie van de controller is, is het logisch om het te plaatsen waar het is vanuit dat oogpunt. De PS4-controller wint hier.

Bumper Knoppen Van Beide Controllers

De Xbox One-controller heeft vreselijk stijve bumperknoppen. Daar heb ik het gezegd. Ik dacht dat de Xbox 360 geweldige bumpnoppen had. Eenvoudig te drukken, soepel, mooie locatie. Vrijwel ideaal. Een idioot bij Microsoft dacht blijkbaar dat ze te goed waren, dus moesten ze ze Vistafy. Ze zien er nu mooier uit, allemaal glanzend in een aparte plastic schaal dan het gezicht van de controller, maar ze zijn stijf.

Ze reageren niet; je kunt zien wanneer je erop drukte en die druk beslist registreert; ze zijn gewoon ongemakkelijk om op te drukken. Ze zijn echter mooi en glanzend. Net als Vista in vergelijking met XP. Manier om de bus Microsoft te missen.

De PS4-controller heeft veel, veel leukere bumperknoppen (bekend als L1 en R1 in playstation-jargon) dan de Xbox One-controller. Ze zijn mooi en soepel om in te drukken, zoals gebruikelijk in een Playstation-controller.De PS4 treft hier de Xbox One-controller. Geen wedstrijd.