Voor veel mensen, een van de dingen op hun levenslange lijst is de aankoop van een huis. De meeste mensen die een vaste baan hebben, kunnen in aanmerking komen voor een conforme lening. Dit is een lening die voldoet aan de FNMA-richtlijnen van de overheid. U zult merken dat een conventionele lening, een FHA-lening en VA-leningen onder deze categorie vallen.

Deze leningen vereisen over het algemeen nogal wat documentatie om uw inkomen te controleren. In feite, zullen zij W-2 formulieren nodig hebben, controleer stubs, en zelfs de inkomstenbelasting aangiften als onderdeel van de nodige documentatie. Zij zullen ook meestal documentatie van al uw activa en uw schulden vereisen. Als u het moeilijk vindt om dit soort documentatie te verstrekken, dan kunt u in de markt voor een no income verification loan (NIV).

Een lening zonder inkomen aanvragen kan behoorlijk lastig zijn, ook in Amerika!

Een lening zonder inkomensverificatie vereist niet dat u bewijst hoeveel geld u verdient. Deze worden vaak ‘aangegeven inkomen’ of ‘geen doc’ leningen genoemd, omdat u gewoon het bedrag van het inkomen dat u maakt opschrijft en de enige documenten die u nodig heeft zijn een kredietrapport en uw leningaanvraagformulier.

De grootste ondergang is dat u een hoger percentage van de lening als aanbetaling moet hebben en dat de rente over het algemeen hoger zal zijn. De reden hiervoor is dat u een hoger risico vormt voor een bank dan iemand die zijn inkomen volledig kan controleren. Conforming leningen vereisen meestal slechts ongeveer 3% naar beneden, terwijl een no income verification lening zal meestal vereisen ten minste 10% naar beneden, of het nu een nieuw huis of u herfinanciert. Dit betekent dat u slechts tot 90% van de waarde van de woning kunt herfinancieren.

Toch kan een lening zonder inkomen aanvragen mogelijk zijn voor veel mensen

De no income verification lening is zeer nuttig voor mensen die zelfstandigen, onafhankelijke aannemers en getipte werknemers. Deze mensen vinden het vaak een uitdaging om hun inkomen voldoende te bewijzen voor een conforme lening. Zelfstandigen schrijven vaak over veel dingen als kosten, wat hen helpt bij de belastingheffing, maar het moeilijk kan maken om hun inkomen te controleren als ze een huis willen kopen. Andere mensen die de voorkeur geven aan dit type lening zijn degenen die onder een tijdsdruk staan en de lening nodig hebben om sneller door te gaan.