Met de kortere dagen komt een ander maar al te bekend gezicht….stijgende energierekeningen. Hoewel de energieprijzen zich de afgelopen jaren enigszins hebben gestabiliseerd, zijn velen van ons gewoonweg niet in staat om een enorme elektriciteitsrekening te betalen. Er is hoop, er zijn eenvoudige dingen die je nu kunt doen om de energierekening te verlagen.

Als u de tijd kunt nemen om uw huis energiezuinig te maken door eventuele lekkages te blokkeren en isolatie toe te voegen, kunnen deze eenvoudige dingen het hele jaar door een enorme impact hebben op uw energierekening.

  • Als u ideeën wilt krijgen over wat u kunt doen om uw huis ‘weerbestendig’ te maken, hoeft u alleen maar dit artikel te lezen voor enkele eenvoudige oplossingen.
  • Een van de eerste dingen die u moet doen is om uw oven een tune up te geven. Laat het controleren door een professional om er zeker van te zijn dat het goed werkt. Zorg er ook voor dat u de filters eindelijk eens per maand vervangt.
  • Controleer op gaten rond ramen en deuren. Verzegel eventuele gaten met een schuimisolerend product of kit. Uw lokale woonwinkel zal alles hebben wat u kunt dromen om alle plaatsen af te sluiten waar u kostbare warme lucht zou kunnen ontsnappen.
  • Koop en gebruik een programmeerbare thermostaat. Zo kan de temperatuur in uw huis automatisch worden verlaagd als u er niet bent. U kunt hem ook zo instellen dat de temperatuur vlak voor uw thuiskomst of voordat u ‘s morgens opstaat, wordt verhoogd.

Je kunt ook een eigen windturbine gebruiken om energie te besparen

  • Als je echt het verschil wilt maken, kun je voor een paar honderd dollar een eigen windturbine bouwen. Het is een eenvoudig project dat iedereen in een dag of zo kan doen. Het bespaart u ongeveer 80% op uw energierekeningen.
  • Dus daar heb je het. Een eenvoudige lijst van dingen die u nu kunt doen die u kunnen helpen om uw energierekening het hele jaar door te verlagen. Kies er gewoon een paar uit en ga ervoor.