Er zal in Europa steeds meer gaan veranderen op het gebied van internet

Een groep van landen zullen waarschijnlijk proberen om oude gevechten herleven op internationale controle van internet in de komende maanden, tijdens de komende vergaderingen in verband met Internet Governance, zeggen sommige deskundigen. Ook in Nederland is er de afgelopen jaren natuurlijk veel te doen geweest over vrijheid op het internet met de opkomst van bijvoorbeeld fake news.

De debatten over internet zullen de komende jaren nog intensief doorgaan

De inspanning om onopgeloste debatten over de regering de controle over het internet relitigate zal waarschijnlijk komen tijdens de Conferentie van gevolmachtigden van de Internationale Telecommunicatie Unie te beginnen oktober 29 in Dubai, zei Robert Morgus, senior beleidsdirecteur gericht op cybersecurity in de VS, deze bekende en onderlegde expert geeft aan dat het 10 voor 12 is en dat er echt iets moet veranderen op het gebied van internet veiligheid. Wil je meer weten over internet in Nederland? Bekijk dan de Nederlandse situatie op  https://internetvergelijken.org

Veel Landen Willen Meer Controle Over Het Internet

Morgus verwacht dat Rusland, China en andere landen om hun push voor nieuwe internationaal goedgekeurde controle over het internet te vernieuwen tijdens de ITU vergadering, zei hij donderdag op een Internet governance discussie georganiseerd door New America en wordt mede gesteund door de Internet Society Washington hoofdstuk.

  • Terwijl de ITU traditioneel weg is gebleven bij de beslissingen Internet beleid zal de groep van autoritaire landen waarschijnlijk aandringen op een nieuwe World Conference on International Telecommunications (WCIT) vergadering, Morgus zei, waar Internet controle en governance hot topics zijn geweest.

Tijdens De Laatste Vergadering Over Internet Veiligheid

De laatste WCIT vergadering, in december 2012, eindigde met de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Japan, en een handvol andere landen daalt tot een akkoord wordt ondersteund door 89 landen die opgeroepen tot internationale samenwerking bij de bestrijding van veiligheidsproblemen en spam te ondertekenen. Critici van de overeenkomst zeiden dat het de deur opende naar landen die restrictieve content filteringsregels toepasten.

  • Sommige landen kunnen er ook op aandringen dat de ITU begint met het reguleren van het internet, zei Morgus. “Velen in de derde wereld kijken naar de ITU voor begeleiding bij het navigeren beleidsuitdagingen publiek in verband met elke nieuwe digitale technologie,” voegde hij eraan toe. “Delen van de wereld, waaronder Rusland en China, proberen de ITU vaak te gebruiken als middel om de staatscontrole over telecommunicatietechnologie te consolideren of te legitimeren.”