Na een week van “goede moed,” degenen onder ons die worstelen met depressie, verdriet of trauma kan wanhopig op zoek gaan naar troost uit de “goede moed storm.” Als het leven je heeft verlaten, je overweldigd voelt of als je het gevoel hebt dat anderen de moeilijkheden die je tegenkomt niet begrijpen, zijn hier 10 suggesties voor het omgaan met het aanbreken van het nieuwe jaar na een rouwperiode. Bekijk hier de begrafenisverzekering als je dat nog niet gedaan hebt. Dat kun je doen op verschillende website zoals de welbekende UitvaartPolis Online waar je nog meer tips kunt vinden rondom de uitvaart.

Isoleer Jezelf Niet Volledig Van Andere Mensen

Geef jezelf de ruimte om eventuele verliezen te erkennen die je verwerkt en alle pijn die deze verliezen hebben veroorzaakt. Een wijs woord: laat jezelf geen verlies of verdriet gebruiken als excuses om te ontsnappen aan alcohol of andere verslavende middelen. Als een bepaald ritueel gewoon te pijnlijk is om dit jaar uit te voeren, accepteer dan je grenzen en vergeef jezelf.

Maak Een Speciaal Ritueel Dat Je Zelfbewustzijn En Het Huidige Moment Eert

Steek een speciale kaars aan en bied een stille of gesproken hulde aan uw sterke kanten en de kwaliteiten die u bezit die u zullen helpen in deze periode.

Probeer Rouw Weg Te Zetten Na De Uitvaart

Als je het gevoel hebt dat je “nodig” hebt om een ​​vakantie te nemen, neem dan deel aan een activiteit die je vroeger plezier gaf – toen je een kind of een jonge volwassene was. Probeer je iets anders als je eerste poging mislukt. Oordeel niet over jezelf – accepteer jezelf gewoon.

Het is waar dat de kortste dag valt op de laatste dag van de herfst. Winter kan brengen de bitterst weer, de diepste winterslaap van het leven, en kale, dorre bomen kan schril tegen de winter hemel staan, maar zodra de eerste dag van de winter is aangekomen, de dagen beginnen te verlengen als nachten beginnen te korten. Uw ontevredenheid afnemen of verdwijnen, maar er is een natuurlijke ritme van de fasen van de maan en in het leven en het is echt altijd het donkerst voor de dageraad.

  • Eer je gevoelens, maar sta jezelf niet toe dat je er zo in verstrikt raakt dat je jezelf afsluit voor de mogelijkheid van spontane momenten van hoop of vreugde,
  • Geef jezelf toestemming om nu behoeftig te zijn en ga niet verder dan je gemakkelijk aankan. Het is oke – en het beste! – mens zijn.
  • Zorg goed voor jezelf op de manier die jou het beste dient; maar weiger je te geven aan de demonen die je onder willen trekken.