Als je witgoed koopt wil je zeker weten dat het kwaliteit is. We verwachten dat lg wasmachine schone, frisse kleding met een druk op de knop of met een druk op de knop uitpompen. Maar als je wasmachine lijkt op iets uit een Stephen King-film, kun je de machine niet de schuld geven voor ongewenste resultaten. Om je op gang te helpen hebben we een aantal handige tips samengesteld die je kunnen helpen bij het schoonmaken van je wasmachine.

Welke tips kun je toepassen om je vieze wasmachine beter schoon te maken?

Laat een lege, normale cyclus heet lopen, met twee kopjes azijn in plaats van wasmiddel. Witte azijn zal de kleding niet beschadigen. De combinatie van heet water en azijn verwijdert en voorkomt de groei van bacteriën. Azijn kan ook werken als een deodorizer en zal schimmelgeuren doorsnijden.

Stap 1: Schrob de binnenkant en de buitenkant

Meng in een emmer of gootsteen in de buurt ongeveer 1/4 kopje azijn met een liter warm water. Gebruik dit mengsel, plus een spons en speciale tandenborstel, om de binnenkant van de machine schoon te maken. Besteed speciale aandacht aan zeep en andere dispensers, de binnenkant van de deur en, als u een wasmachine aan de voorkant heeft, de rubberen afdichting. (Als uw zeepdispenser afneembaar is, laat u het in azijnwater weken voordat u het schrobt.) Geef de buitenkant van de machine ook een snelle veegbeurt.

Stap 2: Voer een Hot Cycle uit

Voer nog een lege, normale cyclus uit op heet, zonder wasmiddel of azijn. U moet uw wasmachine om de zes maanden schoonmaken om te voorkomen dat bacteriën en mineralen zich ophopen, en om ervoor te zorgen dat uw kleding daadwerkelijk schoon is wanneer ze uit de wasmachine komen.

  • Vuile filters, verstopte inlaten en uitlaten, pijpen die betere dagen hebben gezien; Door regelmatig onderhoud blijft een machine op zijn best werken.
  • Als uw machine vlekken, wasmiddelresten of plotse vlekken op uw kleding achterlaat, schreeuwt het waarschijnlijk om een ​​goede schoonmaakbeurt.
  • Het schoonmaken van een wasmachine is niet ingewikkeld. Met een paar basisstappen maakt uw machine weer geweldige resultaten, waardoor u geld bespaart voor onnodige reparaties aan de wasmachine.

Deze reinigingstips zijn chemicaliënvrij, goedkoop en hebben geen nadelige gevolgen voor uw apparaat.

  • Voeg 2 eetlepels natriumbicarbonaat toe aan het wasmiddel en 120 ml witte azijn in de wastrommel.
  • Voer een standaardcyclus uit met warm water.
  • Raadpleeg de richtlijnen van de fabrikant voor het reinigen van het filter. Filters dragen meestal bij aan slechte wasresultaten in een voorlader.
  • Verwijder, indien van toepassing, de zeep- en wasverzachterdispensers in heet zeepwater en droog ze in de zon. Dit voorkomt schimmelvorming en groei.
  • Laat de deur van de automaat op een kier tussen de wasbeurten staan ​​om goed te drogen en schimmel te verwijderen.