Wanneer u een auto huurt, wordt u nooit eigenaar van de auto. U kunt geen toevoegingen of aanpassingen aan de auto doen. U kunt de auto niet verkopen of inruilen als u er moe van wordt. Als u besluit om het terug te nemen en de lease is niet omhoog, hebt u strenge sancties te betalen. U zal ook niet zitten kundig voor gaan elke plaats die u wilt. Wanneer u een auto huurt, krijgt u een bepaalde hoeveelheid miles die u mag rijden tijdens de duur van uw lease-overeenkomst. Als u over het bedrag van de opgegeven mijlen gaat dan moet u betalen voor elke mijl die u over het oorspronkelijke bedrag gaat.

  • De voordelen op korte termijn van leasing zijn natuurlijk het feit dat de maandelijkse leasebetaling een stuk goedkoper is dan de maandelijkse betalingen bij aankoop. In feite zijn de betalingen tussen de 30 en 60 procent lager dan de meeste leningen.

Sommige mensen vinden een auto leasen gewoon prettiger op de lange termijn

Maar als het gaat om de voordelen op lange termijn, wint de aankoop van de leaseauto’s, als u niet van plan bent om de leaseauto na afloop van de leaseperiode te houden. Als u van plan bent om de auto aan het einde van de leaseperiode terug te brengen en een andere auto te leasen, dan betaalt u op de lange termijn natuurlijk meer. U zult uw auto bezitten nadat u uw lening heeft afbetaald, maar met een leaseauto zult u een andere auto moeten leasen in vergelijking met het besturen van dezelfde eigen auto over dezelfde tijd.

  • Het maken van deze beslissing is een persoonlijke beslissing en als u er de voorkeur aan geeft om vaak met een nieuwe auto te rijden, dan geeft leasing u deze kans, zelfs als u de auto nooit in uw bezit zult hebben. U kunt altijd nog sporten in een gloednieuwe auto.