In de huidige economische situatie zijn mensen meer dan ooit geïnteresseerd in het vinden van manieren om geld te besparen. Een van de gemakkelijkste dingen die je kunt doen om geld te besparen is het verlagen van de energierekening. Het verminderen van de hoeveelheid energie die u rond uw huis gebruikt is een eenvoudige kwestie van het implementeren van enkele kleine veranderingen in uw dagelijkse routine.

Hoe kun je de energierekening makkelijker verlagen tegenwoordig?

1. Wist u dat ongeveer 90% van de kosten voor het doen van een lading wasgoed in uw wasmachine daadwerkelijk afkomstig is van de kosten voor het verwarmen van het water? Als u grote hoeveelheden wilt besparen, was uw kleding dan zoveel mogelijk in koud water. Er zijn zelfs wasmiddelen die alleen voor het wassen met koud water zijn gemaakt. Uw kleding wordt nog steeds schoon, maar u bespaart een bundel op uw energierekeningen.

3. Gebruik plafondventilatoren om uw lucht in de juiste richting te laten bewegen.

In de zomer wilt u dat uw ventilatorbladen de lucht naar beneden duwen, waardoor er een verkoelende bries ontstaat. In de winter wil je de richting omkeren omdat de warme lucht opstijgt en zich ophoopt bij het plafond.

4. Haal de stekker van ongebruikte apparaten uit het stopcontact.

Zelfs wanneer een tv of dvd-speler niet in gebruik is, verbruikt hij nog steeds ongeveer 90% van de energie die hij zou verbruiken als hij werd aangezet, omdat hij in de stand-bymodus staat. Bespaar uzelf veel geld en haal de stekker en elektronica die niet dagelijks worden gebruikt uit het stopcontact.

5. Neem meer controle over uw energiekosten door uw eigen energie op te wekken.

Het is eenvoudig en goedkoop om een kleine windturbine voor uw huis te bouwen. Toch kan één kleine turbine u 80% besparen op uw energierekening. Ik hoop dat deze tips u gemotiveerd hebben om enkele eenvoudige wijzigingen aan te brengen die de energierekening zullen verlagen. Uw portemonnee en de planeet zullen u dankbaar zijn.