Auto leasing wordt steeds populairder in vergelijking met de aankoop van een gloednieuwe auto. Een van de belangrijkste redenen is dat autoleasemaatschappijen meestal rechtstreeks bij de autofabrikanten kopen en zo de voordelen doorgeven aan hun klanten.

Bekijk enkele van de voordelen van autoleasing ten opzichte van de rechtstreekse aankoop van een gloednieuw voertuig:

Geen grote aanloopkosten bij autoleasing

Een van de belangrijkste voordelen van het leasen van een auto in Nederland is dat er geen grote uitgaven zijn bij de aanschaf van een nieuwe auto; meestal is er slechts een klein voorschot nodig dat ongeveer 3 keer het maandelijkse leasebedrag is. Deze kleinere aanloopkosten betekenen dat bedrijven hun winstmarges kunnen behouden terwijl ze nog steeds de voordelen van een nieuw voertuig kunnen ervaren voor de duur van de leaseperiode.

Vastrentende autoleasingplannen met vaste rente

Bijna alle autoleases zijn beschikbaar op basis van een vaste betaling. Dit betekent dat de maandelijkse leasebetalingen altijd constant en ongewijzigd blijven, ongeacht de ontwikkeling van de basistarieven van de banken. Hierdoor kunnen mensen die een leaseauto leaseauto’s leasen, onder meer gedurende de looptijd van het autoleasecontract een nauwkeurige budgettering aanhouden.

Autoleasing biedt een alternatieve financieringsbron aan

Klanten die gebruik maken van leasing om nieuwe voertuigen aan te schaffen, behouden hun beschikbare kapitaal en beschermen hun primaire financieringsbronnen, waaronder leningen en rekening-courantkredieten. Dit biedt klanten het ongekende voordeel dat ze extra beschikbare inkomsten hebben zonder hun externe middelen te gebruiken, die in de toekomst nog steeds voor hen beschikbaar zullen zijn, mocht dat nodig zijn.

Verminderde tijd besteed aan administratie en onderhoud

Met een ‘Contract Hire’ of een volledig onderhouden operationele lease heeft de klant de mogelijkheid om het contract volledig te laten onderhouden. Dit betekent dat alle routinediensten, met inbegrip van nachtelijke service, terugroepacties, onderhoudsherinneringen, evenals het vervangen van banden en alle andere zaken die tijdens de looptijd van het contract moeten worden vervangen, onder de verantwoordelijkheid van het leasebedrijf blijven vallen. Dit kan de tijd en uitgaven voor het onderhoud van de voertuigen drastisch verminderen.