Snelheidstest is een handige toepassing die over de hele wereld enorm populair is en vaak geprezen wordt om zijn nauwkeurigheid en zijn koele interface voor het weergeven van resultaten. Op elke dag voert de website meer dan een miljoen tests uit voor zijn gebruikers en het volume spreekt voor zich. Zodra u klaar bent met de internet snelheidstest, krijgt u een overzicht van uw connectiviteit door te klikken op het tabblad ‘Uw samenvatting’, dat zich rechtsboven op de website bevindt. Dit brengt u naar een nieuwe pagina waar u uw IP-adres krijgt en een grafiek die aangeeft hoe goed of slecht uw connectiviteit is in vergelijking met andere verbindingen.

Ook op je telefoon kun je gemakkelijk internet snelheid testen

Als u een iPhone-gebruiker bent, kunt u ook de snelheidstestapplicatie downloaden om een beknopt overzicht van de connectiviteit te krijgen wanneer u maar wilt. Nou, nu weet je alles wat je moet weten over de snelheidstesten op internet. Bent u van plan om het binnenkort te proberen? Vergeet niet, je bent niet alleen het helpen van jezelf, maar ook het verstrekken van statistische gegevens aan uw service provider voor verdere verbetering van de dienstverlening. Of als u zich comfortabel voelt met de huidige snelheid van het internet, is het des te beter. Dus, ga aan de slag om vooruit te komen. Het is nu tijd om aan te dringen op een sneller en beter digitaal leven.

Welke websites kun je gebruiken om je internetsnelheid te bekijken en waar let je dan op?

  1. In principe, Snelheid testclubs drie tests samen om de algehele kwaliteit en prestaties van uw internetverbinding te bepalen. Er is de downloadsnelheidstest om te beoordelen hoe snel gegevens van het internet naar uw computer worden overgebracht.
  2. Vervolgens heb je de uploadsnelheidstest die de snelheid van de gegevensoverdracht bepaalt wanneer informatie van je computer naar het internet wordt verzonden. Tot slot komt de ‘ping’-test die de totale tijd (in milliseconden) bijhoudt die een datapakket nodig heeft om van uw computer naar het internet en terug te reizen. Met de verzamelde gegevens uit deze drie tests heeft u een holistisch beeld van de breedbandprestaties en kunt u desgewenst kiezen voor een snellere service.