Veel mensen vragen zich vandaag de dag af of leasing of aankoop het beste is als het gaat om nieuwe auto’s. Zowel het leasen als het kopen van nieuwe auto’s heeft grote voordelen en nadelen. Hoe zit het  dan met de kosten van een auto leasen?

  • Het maakt niet uit of u van plan bent om te leasen of te kopen, u zult meer dan waarschijnlijk maandelijkse betalingen doen. Leasing geeft u een beetje verlichting in die zin dat uw betalingen lager zullen zijn dan wanneer u de auto zou kopen, maar u zult nooit de eigenaar van de auto zijn. Als u koopt, zal uw maandelijkse betaling hoger zijn, maar u zult de auto bezitten nadat al uw betalingen zijn voltooid.
  • U kunt horen dat leasing beter is door sommige van uw familie of vrienden en dan zult u horen dat het kopen van een auto beter is. Voordat u uw eigen beslissing neemt, moet u de overeenkomsten en het verschil van beide opties leren.

Een nieuwe auto kopen kan behoorlijk lastig zijn, private lease kan dan een oplossing zijn

Wanneer u besluit om een auto te kopen, moeten de meeste mensen een lening aanvragen. Niet al te veel mensen hebben genoeg geld om te betalen voor een gloednieuwe auto; daarom vragen ze een lening aan. De lening bestaat uit twee kosten, de hoofdsom en de financieringskosten. De belangrijkste kosten zijn de totale waarde van de auto en de financieringskosten zijn de rente die op de lening wordt geplaatst. U moet rond te shoppen en de best mogelijke rente te vinden voordat u een autolening aanvraagt; het kan zijn dat u een lagere maandelijkse betaling via uw eigen bank kunt ontvangen dan bij de autohandelaar.

  • Vergeet niet, wanneer u maandelijkse betalingen voor de aankoop van een auto doet, is de auto van u, zolang u uw betaling doet. U kunt reizen elke plaats die u zou willen gaan en maak alle toevoegingen die u zou willen aan uw auto of andere aanpassingen. Het is uw auto, tenzij u standaard op de lening en vervolgens de auto kan worden teruggenomen door de lening bedrijf dat gaf u de lening om de auto te kopen.

Wat zijn de nadelen van auto leasen ten opzichte van een nieuwe auto kopen?

Er zijn een paar nadelen aan de aankoop van een nieuwe auto. Uw maandelijkse betaling zal hoger zijn dan leasing, is het nummer een nadeel en de andere is dat u de auto moet verkopen als u de auto niet langer wilt.

  • Bij het leasen van een auto zult u maandelijkse betalingen moeten doen die bestaan uit twee kosten, een afschrijvingslast en een financieringslast. De afschrijvingslast is de prijs die de auto in prijs is gedaald toen u de auto gebruikte, dit geeft de dealer compensatie voor de afschrijvingswaarde die u gebruikte. De financieringskosten zijn uiteraard de rente die u betaalt over de looptijd van de huurovereenkomst.