De meest geschikte en nauwkeurige online tool om een internetsnelheidstest uit te voeren is er een die in hetzelfde land wordt gehost en indien mogelijk via dezelfde verbinding van de gebruiker. Omdat tijdens de test bestanden worden geüpload en gedownload, kunt u alleen de maximale statistieken op deze manier zien. Als gebruikers de verbindingssnelheid met andere landen moeten controleren, moeten websites worden gebruikt die in dergelijke landen worden gehost.

  • Er zijn verschillende dingen die de site voor een breedbandtest kan doen in het ondersteunen van een internetverbinding. Een voor de hand liggende zaak is dat de site in staat is een test op de breedbandsnelheid uit te voeren om de doorvoersnelheid te meten en te bepalen of de internetsnelheid geschikt is. Er zijn verschillende betrouwbare websites met vrij beschikbare snelheidstesten en verschillende andere breedbandtests dan de snelheidstesten.

Je kunt gemakkelijk een snelheidstest uitvoeren in de browser van je computer of telefoon

Er zijn bijvoorbeeld enkele snelheidstesten die vanuit een gratis flash-programma worden uitgevoerd. De procedure houdt in dat u naar de hoofdpagina gaat en op de tool klikt om de beschikbare opties voor programma’s van de breedbandtest op de computer weer te geven. Door op de link voor de snelheidstest te klikken, wordt een scherm weergegeven om de selectie van één programma van verschillende servers mogelijk te maken en zo de snelheidstest te verkrijgen. Men moet de dichtstbijzijnde test kiezen om zowel nauwkeurige als perfecte resultaten te krijgen. Het kiezen van de verste server, kan brengen in overtollige hop en leiden tot een verhoogde onnauwkeurigheid in de rapportage van wat de ISP (Internet Service Provider) biedt met betrekking tot de bandbreedte.

Een breedbandtest uitvoeren hoeft helemaal niet lastig te zijn en is zo geregeld

De breedbandtest begint zodra de server is geselecteerd en er moet een snelheidsmeter worden gezien die overheen beweegt tijdens het meten van de download- en uploadsnelheden. In bepaalde gevallen is de download doorvoersnelheid hoger dan de upload en dit is heel normaal. Het is ook nodig om de identiteit van de Internet Service Provider op te sommen. Als de testsnelheid nog steeds erg hoog is en de problemen bij het downloaden en de internetverbinding hardnekkig zijn, moet een lijntoets worden uitgevoerd om het probleem op te lossen.