We hebben er allemaal wel eens last van gehad en het is uiterst frustrerend om te proberen te achterhalen waarom het verband plotseling in een slakkengangetje is terechtgekomen. Dit artikel gaat in op de 10 meest voorkomende redenen voor een trage internet snelheid. Het is slim om hier goed op te letten want een trage internetverbinding maakt natuurlijk niemand blij.

1. Sommige P2P-softwareprogramma’s die op de achtergrond draaien of op een andere computer die alle bandbreedte gebruikt. Zorg ervoor dat alle P2P programma’s zijn uitgeschakeld op alle computers in het huis en test uw verbinding opnieuw.

2. Het besturingssysteem of een ander programma op uw computer kan een update uitvoeren. Dit is een andere veel voorkomende oorzaak van vertragingen op uw internetverbinding. Controleer de taakbalk voor het windows update icoon en controleer of er andere programma’s op de achtergrond worden bijgewerkt.

3. BT kan werkzaamheden aan uw telefooncentrale uitvoeren, aangezien zij regelmatig onderhoud aan hun systemen uitvoeren. Het kan ook zijn dat er een storing in uw telefooncentrale is ontstaan. Er zijn een aantal websites die u in staat stellen om de status van uw telefooncentrale te controleren, waarvan u er één kunt vinden aan het einde van dit artikel

4. Een fout aan de kant van uw internetprovider. Meestal kunt u op basis van hun servicestatus op hun website nagaan of dit het geval is. Als dit het geval is, kan het zijn dat u moet wachten tot het probleem is opgelost of als het niet binnen 24 uur is opgelost, neem dan contact op met uw internetprovider.

5. Malware of spyware kan vaak een vertraging in uw internetverbinding veroorzaken, omdat ze uw verbinding kunnen gebruiken of beperken. Een volledige malwarescan met zoiets als malwarebytes en een virusscan zal dit meestal ophelderen.

6.Een verkeerd geconfigureerde router kan vaak de oorzaak zijn van trage internetverbindingen. Dit kan soms worden opgelost door de router simpelweg 5 minuten uit te schakelen en dan weer aan te zetten.